11 de desembre de 2014
11.12.2014

El PSOE titlla Alonso de "botxí de les polítiques nefastes de Mato"

El nou ministre de Sanitat planteja un canvi en la valoració de risc de la violència masclista

11.12.2014 | 07:43

"És evident que Rajoy no l'ha cridat com a expert, així que l'haurà cridat com a botxí per rematar les nefastes i perilloses polítiques encomanades a Mato contra les dones". Amb aquesta dura crítica va rebre la diputada del PSOE, Carmen Montón, a Alfonso Alonso en la seva estrena com a ministra de Sanitat en el Congrés. La portaveu socialista també va censurar que davant de dos assassinats consumats aquesta setmana i un altre frustrat, el substitut de Mato s'hagi limitat a escriure "dos tuits". Montón va assegurar que l'actual Govern era "nociu per a les dones".
Per la seva banda, Alonso va anunciar, en la seva primera intervenció al Congrés com a ministre de Sanitat, que el Govern estava treballant perquè la valoració de risc de les víctimes de violència masclista es pugui realitzar cada dos mesos i no cada quatre o cinc, com en l'actualitat.
Després que dilluns passat dues dones fossin assassinades a mans de les seves exparelles i que una tercera resultés ferida, Alonso va condemnar aquests crims "espantosos" en aquesta setmana "molt dura" i va reafirmar el compromís del Govern i del seu ministeri perquè la lluita contra la violència masclista "sigui una absoluta prioritat". Alonso va insistir en la seva voluntat d'intentar arribar a un consens en matèria de violència de gènere per donar confiança a les víctimes i que denunciessin, i va avançar que el seu departament i els d'Interior i Justícia estaven treballant per millorar el qüestionari de valoració de risc i augmentar així la protecció de les dones.

Les novetats
En concret, Alonso va avançar que s'incrementaria la freqüència amb què es realitzava aquest qüestionari a les dones en risc de patir violència masclista i, en lloc de quatre o cinc mesos, com es realitzava fins ara, es duria a terme cada dos. Alonso va defensar la tasca d'Ana Mato, de la qual va assegurar que havia gestionat "amb eficiència" la sanitat pública a Espanya, i va subratllar que el seu objectiu era garantir un sistema de qualitat, públic, universal i gratuït. "Aquest és l'esforç en què està aquest Govern i en el qual jo em proposo col·laborar amb la seva ajuda i amb la dels professionals de la sanitat a Espanya".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema