El titular del Jutjat d'Instrucció número 2 de Madrid, Arturo Zamarriego, va citar ahir a Francisco Nicolás Gómez Iglesias, conegut com el petit Nicolás, perquè acudeixi a declarar divendres com a imputat per un delicte d'estafa i un de falsedat documental. Fonts jurídiques van informar ahir que el magistrat va citar al jove de 20 anys després d'haver aixecat parcialment el secret de sumari de la causa.

Francisco Nicolás Gómez, de 20 anys, va ser detingut a mitjans d'octubre passat a Madrid acusat de fer-se passar per membre del Govern i usar documentació falsa, i va ser posat en llibertat provisional sense fiança. Segons la ressolució de la jutgessa d'instrucció número 24 de Madrid, Mercedes Pérez Barrios, el jove es feia passar per càrrecs de la vida política però no consta que hagi estat exhibida documentació que avalés les seves afirmacions verbals. La jutgessa aclareix que no aconsegueix comprendre com un jove de 20 anys, "amb la mera xerrameca i usant la seva pròpia identitat, podia accedir a les conferències, llocs i actes als quals va accedir sense alertar des de l'inici amb la seva conducta a ningú per molt de les joventuts del Partit Popular que manifesti haver estat".

El jove té oberta una altra causa que instrueix el jutjat número 43 de Madrid després de la querella per injúries que va presentar el passat 3 de desembre l'Advocacia de l'Estat, a instàncies del CNI i després de les seves declaracions en diversos mitjans de comunicació en què va assegurar haver treballat per als serveis d'intel·ligència espanyols.