Una persona ha encastat aquest matí un cotxe contra la porta de la seu del PP al carrer Génova de Madrid, i una unitat dels TEDAX hi treballa perquè contenia, sacs, dues bombones de butà i una substància que podria ser "material explosiu", segons fonts policials. S'ha activat la Circular 50 de possibilitat d'atemptat terrorista però la Policia considera que ja no hi ha risc d'explosió. La persona que conduïa el cotxe ha estat detinguda per la Policia Nacional i segons fonts del Ministeri de l'Interior és un empresari arruïnat que estaria desequilibrat. La Policia ha acordonat la zona i manté establert un perímetre de seguretat.

Segons fonts del Ministeri, el detingut és Javier Pérez Berlanga, un empresari de 37 anys que ja es troba a les dependències policials. Ha encastat el seu cotxe prop de les 7.15 del matí contra la seu del PP i ràpidament s'ha activat el protocol d'actuació per risc d'atemptat.

La Policia ha ampliat el perímetre de seguretat i s'ha pogut veure un robot dels TEDAX i diversos membres d'aquest cos treballant a la zona. A dins del cotxe hi ha sacs, dues bombones de butà i una substància que segons la Policia podria ser material explosiu.

El carrer Génova i els seus accessos continuen tallats dues hores després del fet. La seu del PP té vigilància 24 hores al dia. El cotxe ha aconseguit superar les pilones de seguretat que hi ha davant la porta de la seu precisament per evitar aquest tipus de fets.

La zona on es troba la seu del PP té una alta densitat d'institucions públiques. A pocs metres hi ha la seu de l'Audiència Nacional, que actualment stà en obres, i també es troba a prop del Tribunal Suprem i del CGPJ.