El govern espanyol ha proposat al CGPJ la designació de Consuelo Madrigal Martínez-Pereda com a nova Fiscal General de l'Estat en substitució d'Eduardo Torres-Dulce, que va anunciar aquest dijous la seva dimissió "per motius personals" després de tres anys de tensions a l'executiu espanyol. Madrigal és fiscal des del 1980. Serà la primera dona que ocupa el càrrec a la història de la Fiscalia General de l'Estat. De perfil conservador, té per davant 12 mesos en què haurà de fixar la posició de la Fiscalia en qüestions com la querella pel 9-N -un camí ja marcat per Torres-Dulce- i també en grans casos de corrupció que afecten el PP, com el Gürtel i la ramificació Bárcenas.

Madrigal, que és llicenciada en dret per la Complutense de Madrid, no està afiliada a cap associació de fiscals i va ingressar a la carrera fiscal el 1980. Des del febrer del 2008 es fiscal de sala, que és l'escala superior del cos. Ha exercit a les fiscalies de València, Tenerife, el Tribunal de Comptes i al Tribunal Suprem a partir del 1996.

El 2007 es va fer càrrec de la Fiscalia de Menors, de recent creació, i al 2013 va renovar el seu compromís per continuar al capdavant d'aquest organisme amb l'aval del Fiscal General de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, i del ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón.

Un cop proposat el seu nomenament al Consell General del Poder Judicial (CGPJ), aquest farà un informe i el govern espanyol enviarà la seva proposta al Congrés dels Diputats. Haurà de comparèixer davant la Comissió de Justícia perquè en valori la idoneïtat, i després el consell de ministres la nomenarà definitivament..

Madrigal tindrà un mandat d'un any -el càrrec de Fiscal General de l'Estat es renova cada legislatura- i haurà de fixar el paper de la fiscalia en qüestions importants com per exemple en la querella contra Artur Mas pel 9-N, així com els casos de corrupció que afecten el PP, com Gürtel i Bárcenas, i el judici pel cas Noos.