Almenys 8 membres de les forces de seguretat de Colòmbia van morir en accions de les FARC. Aquests enfrontaments es van produir en vigílies que entrés en vigor un alto el foc unilateral indefinit que les FARC van anunciar dimecres a l'Havana, al tancament de l'últim cicle de l'any de les negociacions de pau amb el Govern.

Així, cinc soldats van perdre la vida, set van patir ferides i un es troba desaparegut després d'un enfrontament entre militars colombians i guerrillers, en una zona rural del municipi de Santander de Quilichao, al departament sud-occidental del Cauca.

"Hi va haver una emboscada en què cinc soldats van perdre la vida al camí de San Pedro del municipi de Santander de Quilichao", va explicar el secretari de Govern del Cauca, Amarildo Correa. Les autoritats estan portant a terme una operació militar al nord del Cauca, on l'Exèrcit assegura que està recuperant el control de la zona.

Paral·lelament, tres policies van morir en un atac ocorregut al municipi de Toledo, al departament de Santander, fronterer amb Veneçuela. L'atac es va produir de matinada dins del perímetre urbà d'aquest municipi, va assenyalar el comandant de la Policia del Nord de Santander, coronel John Jairo Aroca, que va definir la situació com a "preocupant".