Deu persones van resultar ferides, cinc d'elles de gravetat, després que un home encastés la camioneta que conduïa contra una caseta del mercat de Nadal de la localitat francesa de Nantes, al nord-est del país. L'home va avançar prop d'una desena de metres per la plaça del mercat, que estava tancada al trànsit, i després de xocar contra un pal, que va frenar el seu recorregut, es va clavar diverses punyalades mentre exclamava "Al·là és gran".

"No hi ha cap dubte de la seva intenció criminal", va assegurar el diputat del grup ecologista EELV al departament de Loire Atlantique François de Rugy. El conductor és un dels cinc ferits greus i, igual que la resta de les víctimes, va ser traslladat a l'hospital.

Clima de tensió

Aquest nou incident es va produir en un clima de tensió a França després dels dos atacs més registrats a diversos punts del país al crit d'"Al·là és gran" el cap de setmana.

El primer es va produir dissabte a Joué-lès-Tours, a 250 quilòmetres al sud de París, quan l'agressor, que va acabar sent abatut per les forces de l'ordre, va entrar amb un ganivet de cuina a la comissaria i va agredir l'agent que estava al taulell de la recepció i dos que van acudir a ajudar-lo.

Els dos germans del jove que va agredir diversos agents van ser detinguts a França i a Burundi, el seu país natal, va informar el fiscal en cap de París, François Molins.

L'autor, un francès amb antecedents judicials nascut a Burundi el 1994, no figurava entre les persones fitxades com a pertanyents a l'islamisme radical a França, però sí el seu germà Brice, un any menor.

La germana de Bertrand va ser detinguda dissabte a la nit a França, mentre que Brice va ser arrestat aquell mateix dia a Burundi, on es trobava de vacances. Segons el relat de la jove, que serà alliberada davant la falta de proves en contra, Bertrand, que acumulava 7 condemnes per delictes com robatori o extorsió, es va convertir a l'Islam i es va radicalitzar als 17 anys, un després que el seu germà.

El segon atac va ser comès a Dijon, a l'est de França, quan un individu va atropellar diumenge de manera voluntària 13 persones. En aquest cas, la Fiscalia ha descartat la motivació terrorista o religiosa i ha atribuït l'atac a un desequilibri psiquiàtric greu de l'agressor.