La Fiscalia de Castelló denunciarà els fets "aparentment delictius" que van tenir lloc al voltant del magatzem de gas Castor contra els organismes públics que van concedir l'autorització i contra l'empresa Escal UGS per "prevaricació mediambiental i contra el medi ambient". El setembre del 2013, a l'entorn del magatzem de Gas, situat davant de les costes de Vinaròs (Castelló) i Alcanar (Montsià), es van produir uns 600 sismes de baixa magnitud, quatre dels quals es van situar entorn dels 4 graus en l'escala de Ritcher, i van ser percebuts per la població.

La Fiscalia va acordar llavors incoar diligències d'investigació penal per aclarir els múltiples terratrèmols. Segons van informar fonts de la Fiscalia de Castelló en un comunicat, una vegada finalitzats els tràmits que s'han dut a terme en la citada investigació, la Fiscalia General de l'Estat ha donat el vistiplau i procedirà a interposar la denúncia davant els jutjats de Vinaròs. La denúncia es presentarà contra els responsables de l'Institut Geològic i Miner i dels ministeris de Medi Ambient i d'Indústria que "van intervenir en la tramitació de la concessió d'explotació" del projecte Castor.

Més denúncies

També es presentarà denúncia contra Escal UGS -l'empresa que va construir la planta i que la gestionava- per "delictes de prevaricació mediambiental i contra el medi ambient". L'Institut Geològic i Miner d'Espanya i l'Institut Geogràfic Nacional van elaborar dos informes que van determinar que l'activitat d'injecció de la planta estava directament relacionada amb els sismes.