L'associació El Defensor del Pacient va presentar una denúncia en un jutjat d'instrucció madrileny contra el Ministeri de Sanitat en considerar que aquest nega l'accés als nous tractaments de l'hepatitis C per part dels malalts. En la denúncia, l'associació considera que l'actuació del Ministeri podria ser constitutiva de delictes contra la salut pública recollits en els articles 359 i 363 del Codi Penal per posar en perill la salut dels afectats.

L'associació argumenta en l'escrit que Sanitat "de manera reiterada" nega els fàrmacs existents de nova generació per curar la malaltia en el que, segons la mateixa, "suposa un perill per a la salut i la vida de les persones", un fet del qual, assenyala, és "coneixedor" el Ministeri i el Govern.

El Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat estima que el proper any entre 5.000 i 6.000 malalts d'hepatitis C seran tractats amb els nous medicaments, una xifra que podria arribar fins als 7.000 amb l'entrada d'altres fàrmacs innovadors. Així ho va assegurar el secretari general de Sanitat, Rubén Moreno, en una roda de premsa després de reunir-se amb el director de Farmàcia, Agustín Rivero.