Les autoritats indonèsies han afirmat que han albirat almenys un cadàver surant prop de les restes de l'Airbus 300-220 d'AirAsia que va desaparèixer diumenge passat amb 162 persones a bord.

"Hi havia un cadàver surant entre les onades", va declarar un membre de les Forces Aèries d'Indonèsia en roda de premsa.

A més del cos sense vida, els oficials també han albirat maletes, armilles salvavides i altres objectes que presumptament procedeixen de l'Airbus 320-200 d'AirAsia.

Els equips de rescat també han apreciat un ombra sota l'aigua que podria correspondre a l'aeronau submergida, segons ha informat la BBC.

El Ministeri de Comunicacions d'Indonèsia va assenyalar que han identificat el logotip de la companyia en alguns dels objectes trobats en el mar, segons el mitjà indonesi Detik.

El canal de televisió indonesi Kompas TV va mostrar diverses imatges aèries de dos grans objectes que suraven en el mar.

El següent pas va ser enviar helicòpters i bucs per recuperar-los i determinar la seva procedència.

Once bussejadors viatgen en el vaixell que es dirigeix a la zona on han trobat les restes, que es troben entre els 25 i 30 metres de profunditat, segons l'Agència Nacional de Cerca i Rescat (Basarnas) d'Indonèsia.

L'avió d'AirAsia vol QZ8501 va enlairar-se el diumenge passat de Surabaya amb destinació Singapur, on tenia previst aterrar unes dues hores després.

Van embarcar 155 passatgers i una tripulació de set persones, en total 155 indonesis, tres sud-coreans, un britànic, un francès (copilot), un malasi i un xinès.

A mig camí, el pilot va cridar a la torre de control per sol·licitar permís per virar lleugerament a l'esquerra i pujar dels 32.000 fins als 38.000 peus d'altitud per evitar una tempesta.

Els controladors aeris van aprovar de seguida el viratge però quan, dos minuts després, van cridar al pilot per aprovar un ascens fins als 34.000 peus es va perdre el contacte.

L'avió de l'aerolínia de baix cost no va emetre cap senyal de socors.