El Fons de Reestructuració Ordenada Bancària ha acordat enviar a la Fiscalia un expedient relatiu a matèria retributiva i de previsió social de l'alta direcció de Caja Madrid en el termini 2007-2010. Segons aquest informe, els membres de la cúpula de l'entitat rescatada pel Frob s'haurien embutxacat prop de 15 milions d'euros entre augments de sou "significativament majors que els deguts", retribucions variables, gratificacions i extincions de contractes amb possibles irregularitats. El Frob recorda que l'anàlisi dels comptes de l'entitat ha derivat fins al moment en 27 operacions enviades a la Fiscalia.

Segons el Frob, l'any 2008 es va aplicar a l'alta direcció de l'entitat un augment salarial "significativament major al degut" que en alguns casos va superar el 26%. Els responsables del Frob calculen que hauria suposat una "percepció indeguda" superior als dos milions d'euros. Aquest augment salarial hauria afectat també la retribució variable, que hauria estat 1,8 milions d'euros superior al que tocava.

També s'ha detectat una pràctica en relació a les aportacions al pla de pensions de Caja Madrid. Segons el Frob, se substituïa la part que excedia del màxim deduïble a l'IRPF per una gratificació extraordinària per als membres de l'alta direcció. Aquesta gratificació, a més, s'elevava al brut, per tal que un cop aplicades les retencions, evités l'impacte fiscal als perceptors. Es calcula que la pràctica hauria suposat un perjudici d'1,84 milions d'euros a l'entitat.

Però la major irregularitat s'hauria detectat en l'extinció de diversos contractes d'alts directius. Haurien estat quitances que s'haurien dut a terme entre el 2009 i el 2010 i haurien comportat un perjudici econòmic a Caja Madrid que el Frob computa en 9,1 milions. Fins al moment els responsables del Frob han encarregat 90 anàlisis d'operacions amb impacte patrimonial significatiu per a l'entitat, i 27 d'aquests 90 anàlisis han derivat en denúncies.

El FROB va assegurar que com a òrgan encarregat de la gestió dels processos de reestructuració de les entitats ha de vetllar pel rescabalament del dany causat per operacions no ajustades a dret.