La cancellera alemanya, Angela Merkel, descarta reduir el deute públic grec i exigeix a Atenes que mantingui els ajustos i les reformes en les seves primeres declaracions sobre Grècia des de la victòria electoral de Syriza, diumenge de la setmana passada.

"Ja hi va haver una renúncia voluntària dels creditors privats i a Grècia els bancs li van perdonar milers de milions", va dir la cap del Govern alemany en una entrevista publicada ahir per l'edició del cap de setmana del rotatiu Hamburger Abendblatt.

A més, la cancellera va reiterar el mantra que Berlín des que el nou Govern grec, encapçalat per Alexis Tsipras, líder de la coalició d'esquerra, va posar en dubte les condicions del segon rescat grec. "Europa seguirà demostrant la seva solidaritat amb Grècia com amb altres d'especialment afectats per la crisi, quan aquests països duguin a terme els seus propis esforços reformistes i d'estalvi", va indicar.

Alhora, Merkel va dir que tant Alemanya com la resta de socis europeus estan esperant escoltar una proposta concreta per part del Govern grec.