Una part de les oficines de la seu del Parlament Europeu (PE) a Brussel·les ha estat evacuada avui com a mesura de precaució davant una amenaça de bomba per un cotxe sospitós, han informat a Efe fonts parlamentàries.

Els edificis 63, 70 i 75 situats al carrer Montoyer i el Willy Brandt han estat desallotjats pel departament d'artificiers de les forces de seguretat belgues, abans que aquest cos retirés un vehicle sospitós aparcat a l'hotel.

El personal, entre els quals es troben empleats de la direcció de Comunicació del PE, han estat traslladats a l'edifici central de l'Eurocambra, a uns centenars de metres del lloc.

L'evacuació és una "mesura de precaució" abans de realitzar l'operació de retirada del cotxe, ha explicat a Efe el portaveu del Parlament Europeu, Jaume Duch, que ha aclarit que no hi ha "res que indiqui" que realment hi hagi explosius en l'automòbil.

La zona està fortament vigilada per efectius de la Policia belga.

Des de mitjans de gener, el Govern belga ha desplegat efectius militars al voltant de les institucions comunitàries a Brussel·les, així com ambaixades, sinagogues o museus, entre d'altres, davant el temor que hi pugui haver un atemptat i ha augmentat fins al nivell tres (sobre quatre) d'alerta de seguretat del país.

Aquest matí també s'ha procedit a inspeccionar un altre cotxe als voltants de l'ambaixada dels Estats Units davant Bèlgica, que ha resultat ser una falsa alarma.

La Policia belga ha reforçat el perímetre de seguretat als voltants de l'ambaixada nord-americana després que un home aparqués el seu cotxe davant de l'edifici, una zona en la qual no està permès aparcar, ha informat el diari La Dernière Heure.

L'operació ha mantingut paralitzada una de les artèries principals de la capital belga durant una hora, aproximadament, causant grans problemes de circulació, fins que la policia ha comprovat que no hi havia cap perill.

"Sí, hi ha hagut un succés, però finalment no ha estat res", han explicat a Efe fonts de la Policia de Brussel·les, que han refusat aportar més detalls del fet de moment.

A primera hora del matí també ha estat evacuada la discoteca "Le Carré" a la localitat flamenca de Willebroek, el que ha provocat el tancament de l'autopista A12 que connecta Brussel·les i Anvers en hora punta, donant lloc a grans retencions, segons la agència Belga.

Després de la inspecció del lloc, les autoritats no han trobat cap explosiu a la sala.

A la matinada, al voltant de 2.500 persones han estat també desallotjades de la sala d'esdeveniments Brussels Event Brewery, segons ha informat la fiscalia belga en un comunicat.

La sala està situada al barri de Molenbeek-Saint-Jean, on s'han registrat diverses operacions policials antigihadistes en les últimes setmanes.

L'organització de la festa Antitapas, un esdeveniment popular entre els expatriats que viuen a Brussel·les, ha informat a la seva pàgina web que es va tractar d'un avís de bomba, el que va obligar a desallotjar immediatament als assistents d'aquesta sala.