La Fiscalia General de l'Estat lamenta en un informe sobre els casos de nens robats els resultats "frustrants i desesperançadors per als familiars" i reconeix que la percepció d'aquestes víctimes és d'"engany comú i desil·lusió gran". Un document elaborat per la secretària tècnica de la Fiscalia General de l'Estat extreu diverses conclusions sobre les dificultats per aclarir els casos denunciats i elabora un reflexió humana i comprensiva del dret d'assistència que els poders públics han de prestar als afectats. Al llarg de 2 anys, des que es va iniciar el treball coordinat de les fiscalies de tot Espanya, s'han obert diligències d'investigació per 1.827 casos de nens robats. D'ells, 494 s'han presentat ja davant els jutges i 1229 s'han arxivat.

Segons la Ser, l'informe de la Fiscalia destaca que els afectats "han estat conscients que les investigacions s'han portat al límit de les seves possibilitats, i que si no han ofert resultats més prometedors, això no ha estat fruit de la inactivitat del Ministeri Fiscal".

L'arxiu dels casos investigats s'ha justificat degudament i en cap cas l'arxiu s'ha basat en la prescripció dels delictes investigats.

La Fiscalia tècnica destaca en el seu informe que les investigacions s'han trobat amb alguns problemes comuns en la recerca dels desapareguts sobretot a causa del pas del temps i el conseqüent deteriorament de les persones que van poder ser testimonis en aquells anys per recordar els fets.

Les principals dificultats es centren en la localització de casos d'avortament anteriors a 1979 i en la localització d'històries clíniques donat el temps transcorregut. Però, a més, els enterraments en fossa general han impedit en moltes ocasions la localització i exhumació de les restes.