El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha admès la querella de la Fiscalia Especial Anticorrupció contra l'expresident de la Generalitat Francisco Camps, l'exconsellera Dolores Johnson i l'empresari i expilot Jorge Martínez Aspar per la gestió de la Fórmula 1. El passat 19 de desembre, el Ministeri Públic va fer arribar al TSJCV una querella en la qual situa Camps com a responsable, negociador i avalador del desviament de fons públics de forma continuada a l'empresa Valmor, relacionada amb l'organització de la Fórmula 1 a València.

En la querella admesa la Fiscalia considera que els fets investigats poden ser constitutius d'un delicte continuat de malversació, prevaricació i delicte societari, del qual resulten responsables Camps, Johnson i Aspar.

En un acte contra el qual es pot interposar recurs de súplica en el termini de tres dies, la Sala Civil i Penal, segons estableix la querella de la Fiscalia, acota la recerca al període en què Camps va intervenir com a president de la Generalitat (d'abril de 2006 al 19 de juliol de 2011). Considera que del relat fet pel fiscal es desprèn "la possibilitat raonable" que els fets narrats hagin passat amb participació en els mateixos de Camps, i que aquests podrien constituir delictes de prevaricació administrativa i malversació de cabals públics.

En aquest sentit, assenyala que procedeix iniciar la investigació "per constatar els elements necessaris per determinar la concurrència o no del comportament delictiu" que concreta el Ministeri Fiscal, i que atribueix a Camps, Johnson i Aspar.

En un altre ordre de coses, el secretari d'Estat d'Hisenda, Miguel Ferre, va considerar que si hi ha hagut delicte fiscal en les obres de la seu estatal del PP, aquest correspondria "als arquitectes que estaven al servei de l'obra", que són els que van testar i van organitzar la mateixa.

Possibles accions judicials

El jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz ha ofert a l'Agència Tributària la possibilitat d'emprendre accions com a perjudicada pels delictes fiscals detectats en les obres de la seu estatal del Partit Popular.

"El treball és dels funcionaris de l'Agència Tributària en col·laboració amb el poder judicial, que actua amb total independència", va assenyalar Ferre abans d'afegir que aquest assumpte li interessa "com a espanyol en general i poc més".