La Cort Internacional de Justícia (CIJ) va rebutjar per unanimitat les mútues acusacions de genocidi creuades entre Croàcia i Sèrbia, i a tots dos països els va recordar la seva responsabilitat en les milers de morts de civils durant la guerra dels Balcans. El president de l'alt tribunal de l'ONU, Peter Tomka, va llegir la sentència per a tots dos casos, i en primer lloc va assenyalar que "Sèrbia no va cometre genocidi a Croàcia" durant la guerra balcànica, el mateix que va repetir poc després pel que fa als croats durant l'Operació Tempesta que Zagreb va desplegar l'estiu de 1995, i en què les víctimes van ser serbis i serbocroaas al seu territori. Als dos països els va recordar la seva "responsabilitat" respectiva "per no prevenir el genocidi".

La decisió va ser acollida positivament pel Govern serbi, ja que amb aquesta sentència "acaben dècades de disputes entre els dos països", i alhora espera que aquesta decisió "pugui millorar les relacions entre tots dos", va assegurar el ministre de Justícia serbi, Nikola Selkovic. "Han passat gairebé 20 anys des que va finalitzar la guerra, així que l'escenari és ara totalment diferent i confiem que pugui ser millor després d'aquesta sentència", va afegir.

No obstant això, la sentència de l'alt tribunal va causar indignació a la ministra de Justícia croata, Orsat Miljenic, que va acceptar que al seu país "ara ens toca assumir la sentència", i alhora va explicar que "no tenim relacions ara però tampoc crec que les tinguem ni avui ni demà".

Segons la denúncia presentada per Croàcia, l'agressió de l'exrepública de Iugoslàvia al seu territori va provocar en total 20.000 morts, 55.000 ferits i més de 3.000 persones desaparegudes, i només a la ciutat de Vukovar, hi va haver 1.700 morts i més de 4.000 ferits.