Enmig de l'escàndol del cas Nisman que manté crispada l'Argentina, la presidenta Cristina Fernández va viatjar cap a la Xina en visita oficial i va generar una nova polèmica en burlar-se a twitter de la pronunciació dels xinesos, amb el president dels quals, Xi Jinping, va signar 15 convenis de cooperació.

"102 empreses argentines i més de 500 empreses xineses inscrites al seminari. Més de 1.000 assistents a l'esdeveniment. Han vingut només per l'"aloz i el petlóleo?"", va tuitejar des de Pequín la cap d'Estat, fent broma sobre la pronunciació amb què els xinesos parlen en espanyol.

Pel que sembla la mandatària es va adonar de la ficada de pota que va cometre amb els seus amfitrions i de seguida va intentar rectificar enviant un altre tuit: "Sorry. Saps què? És que és tant l'excés del ridícul i l'absurd, que només es digereix amb humor. Si no són molt, però molt tòxics", va escriure en aparent referència a la premsa crítica.

Fernández va signar 15 convenis de cooperació amb Jinping. "Crec que som associatius i complementaris amb la República Popular de la Xina. L'aliança estratègica integral és elevar la jerarquia de la relació bilateral, perquè el món continua canviant, i nosaltres com a dirigents hem d'acompanyar aquest canvi", va proclamar.

Empreses xineses construiran les dues majors preses hidroelèctriques d'Argentina -una de les quals es dirà Néstor Kirchner- a la Patagònia per uns 4.000 milions d'euros. A més, els convenis inclouen el desembarcament de la petroliera estatal Sinopec al jaciment de Vaca Muerta.