El Govern conservador noruec paralitzarà la seva polèmica reforma legal per prohibir la mendicitat a tot el país després que el Partit Centrista li retirés el seu suport, imprescindible per aprovar-la al Storting (Parlament). El secretari d'Estat de Justícia, Vidar Brein-Karlsen, va confirmar que el seu departament no seguirà endavant amb la reforma, que estava en fase de consulta fins a mitjans de mes per després passar al Parlament.

Sense el suport centrista el projecte no podia prosperar, ja que cristianodemòcrates i liberals, aliats externs del Govern en minoria de conservadors i ultranacionalistes, s'hi oposen.

La iniciativa defensava una prohibició nacional de la mendicitat organitzada o en tot cas una prohibició general, amb multes i penes de fins a un any de presó, per als que ajuden els captaires.

"Castigar la col·laboració amb la mendicitat no és acceptable. No pot ser punible donar-li a la gent roba, menjar o allotjament", va assegurar Marit Arnstad, líder parlamentària dels centristes després d'una votació del seu grup de diputats al Storting.

El Govern havia aprovat al juliol, amb els vots dels centristes, una reforma que permet als municipis prohibir la mendicitat a nivell local, el primer pas per a una prohibició nacional, que fins fa uns dies recolzava aquesta formació.

Arnstad va defensar el canvi fent referència a la pròpia proposta, en la qual s'admet que la legislació actual és un bon instrument per combatre el tràfic de persones. Mentre els opositors a la reforma van celebrar el gir portat a terme pel Partit Centrista, altres, com l'ultranacionalista Partit del Progrés, van acusar aquesta formació de trencar l'acord que havia estat negociat.