La vicepresidenta del govern de l'estat, Soraya Sáenz de Santamaría, ha dit avui que "sembla clar" que el secretari de Programes i Procés Constituent de Podem, Juan Carlos Monedero, "no havia complert amb les seves obligacions tributàries".

A la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, la vicepresidenta ha respost així a la pregunta sobre la declaració complementària voluntària dels ingressos de Monedero -que ha realitzat- segons ha precisat aquesta organització "sense que hi hagués cap notificació d'Hisenda", el que "implica per llei que no existeix frau fiscal".

"Si tots els espanyols fessin el que fa Monedero a veure com pagaríem els serveis públics, la Sanitat o l'Educació", s'ha preguntat Sáenz de Santamaría.

En qualsevol cas, ha assenyalat que l'Executiu "no li correspon" entrar a comentar si una declaració voluntària dels ingressos "anul·la o no la responsabilitat".

Ha afegit que això ha de dir-ho l'Agència Tributària, que haurà de tenir en compte "el procediment, l'origen i la destinació d'aquesta quantitat".

En un comunicat, Podem ha desmentit avui que Monedero hagi comès frau a Hisenda i rebut sancions i parla d'informacions "falses i interessades al servei de la disputa política" i amb fins "clarament intimidatoris".

Podem subratlla en la nota, en què no s'especifica quan va realitzar Monedero la declaració complementària ni quant va pagar a Hisenda, que "els inspectors han afirmat repetidament que no hi ha hagut ànim d'ocultació, infracció o sanció".

Hernando parla del «Bárcenas» de Podem

El portaveu del grup parlamentari socialista al Congrés dels Diputats, Antonio Hernando, ha afirmat avui que el número tres de Podem, Juan Carlos Monedero, "podria ser el Bárcenas" de la formació que lidera Pablo Iglesias.

Hernando ha assegurat que "alguns partits van utilitzar els diners de Suïssa per finançar-se i ara volem saber si Podem ha utilitzat els diners de Veneçuela per finançar-se".

El portaveu del grup parlamentari socialista ha fet aquestes declaracions avui a Castelló on ha visitat la Universitat Jaume I.

Antonio Hernando s'ha referit a la "polèmica" al voltant de la "finançament irregular de Podem" i ha dit que "s'ha provat" que el seu número tres, Juan Carlos Monedero, "va mentir i va defraudar a Hisenda".

"Ara el que ens ha de dir el senyor Monedero és què ha fet amb aquests diners que no va pagar a Hisenda i si ha servit per finançar el seu partit i per pagar actes electorals o campanyes electorals", ha afegit Hernando, que ha incidit en que "ha de donar explicacions" perquè "va mentir en el seu moment, va defraudar a Hisenda".

"Ara entenem per què el senyor Iglesias defensa tant al senyor Monedero perquè podria ser el Bárcenas de Podem", ha constatat el representant socialista.

Segons el parer d'Hernando "perquè tothom tingui clar que Monedero no és el Bárcenas de Podem ens ha de dir què ha fet amb aquests diners que li va pagar Veneçuela".