L'obertura limitada de l'Autovia de la Meseta (A-67) va suposar un petit triomf en la lluita contra la neu que cobreix bona part de la meitat nord peninsular i que, segons les previsions, seguirà fent acte de presència durant tot el cap de setmana, al costat del vent i les gelades.

L'A-67, que uneix Santander (Cantàbria) amb Palència (Castella i Lleó), romania tancada al trànsit des que dimecres passat van quedar allà atrapades prop de 160 persones a bord de mig centenar de vehicles per culpa de les intenses nevades que ha portat el temporal d'aquesta setmana, però ahir va poder ser reoberta amb un carril en cada sentit. A l'hora de tancar aquesta edició només estava permesa la circulació de turismes, tot i que en funció de com evolucionessin les condicions meteorològiques es preveia donar el vistiplau també al trànsit de vehicles pesants.

Mentrestant, el port del Escudo que uneix Santander i Burgos a la N-623 va continuar tancat i altres punts de la xarxa viària a la zona presentaven diversos problemes. A Aragó, també es va poder reobrir la A-139 a l'alçada de Llanos del Hospital (Osca), encara que eren necessàries les cadenes per circular per aquesta via.

El temporal va saturar el telèfon d'informació de la Direcció General de Trànsit, en el qual els operaris van atendre, entre dimecres i dijous, 30.000 trucades.

La neu i el gel van complicar enormement la circulació, com demostra la dada dels escolars que van avançar el seu cap de setmana al divendres per haver-se quedat sense ruta: almenys 13.000 alumnes, especialment a Castella i Lleó, Cantàbria i Astúries.

Nous rescatats

La lluita per millorar la xarxa viària en el menor temps possible va continuar amb el suport, entre altres forces, de la Unitat Militar d'Emergències (UME), que dijous a la nit va rescatar una altra dotzena de persones a La Molina (Lleó). Paral·lelament, el sostre del pavelló de Mataporquera es va ensorrar com a conseqüència de l'acumulació de la neu que va caure.