El Tribunal Constitucional (TC) ha desestimat el recurs presentat pel PSOE contra la reforma de la llei electoral de Castella-la Manxa que redueix a 33 el nombre de diputats autonòmics, en la segona vegada en què l'alt tribunal rebutja la postura socialista en aquest tema.

La portaveu del PP de Castella-la Manxa, Carmen Riolobos, va donar a conèixer la sentència, dictada dijous, per la qual els magistrats del Constitucional han determinat que la nova llei electoral de Castella-la Manxa és "plenament constitucional".

En la seva resolució, l'alt tribunal assevera que la normativa recorreguda per cinquanta senadors socialistes no vulnera ni la proporcionalitat, ni el pluralisme polític ni la norma que enuncia el dret d'accés als càrrecs públics en condicions d'igualtat.

Argumenta que el nou sistema electoral no ha perdut la seva capacitat per reflectir, segons decideixin els electors, les principals opcions polítiques existents i, a més, apunta que "no és tasca" d'aquest tribunal "dir cap cosa sobre la major o menor correcció constitucional" d'altres opcions que es podrien haver adoptat.