La policia alemanya ha detingut tretze persones a la localitat de Dortmund (est del país) després d'una concentració divendres a la nit d'ultradretans, encaputxats i amb torxes davant un alberg de refugiats. Els arrestats estan acusats d'alteració de l'ordre públic i de participar en una concentració no autoritzada.

Diversos testimonis van trucar a la policia per alertar de la concentració, en què participaven una vintena de persones que llançaven proclames ultradretanes i xenòfobes davant l'alberg, amb la cara coberta i torxes a la mà.

Quan els agents van arribar al lloc ja s'havien dispersat i només van trobar alguna de les torxes a terra, encara que després van detenir als voltants tretze persones "vinculades a l'extrema dreta".

Uns 200 efectius treballen en la investigació del cas, mentre que s'han confiscat diverses torxes, telèfons mòbils i peces de roba pertanyents als ultres, mentre continuen els interrogatoris als testimonis i els detinguts.

"Fem tot el possible per posar fi a aquestes provocacions i intimidacions intolerables dels ultradretans", va destacar el president de la policia de Dortmund, Gregor Lange, qui va garantir protecció als refugiats que han arribat a la ciutat.

Dortmund és considerat un important focus extremista i ha estat notícia en els últims dies per les amenaces neonazis que han rebut diversos periodistes. La fiscalia investiga una esquela falsa que va circular a internet amb el nom d'un periodista, Felix Huesmann, en la qual s'indicava que aviat li arribaria "l'hora d'anar-se'n". El succés de Dortmund va tenir lloc en un país que des de fa mesos debat com actuar davant les multitudinàries manifestacions de caràcter xenòfob a Dresden.