Les autoritats indonèsies van informar que han recuperat les restes del pilot de l'avió d'AirAsia accidentat al mar de Java a finals de desembre i van localitzar el cadàver del copilot. Les dues persones es trobaven a la part frontal de l'aparell, a uns 20 metres del cos principal del fuselatge, dipositats al fons marí.

El cos del comandant de la nau es troba molt descompost, però romania uniformat i enganxat al seu seient. Les tasques de rescat continuen per intentar recuperar les restes mortals del copilot, va informar el portal de notícies Detik.com. Fins al moment, els serveis de rescat han recuperat gairebé un centenar dels ocupants del vol QZ8501 d'AirAsia.

Segons la investigació, el copilot estava al comandament de l'avió d'AirAsia quan es va estavellar al mar de Java després de realitzar una maniobra per evitar una tempesta i va trigar tres minuts a caure a l'aigua.

D'altra banda, les víctimes mortals de l'accident d'una aeronau de la companyia taiwanesa TransAsia a Taipei han augmentat a 40 després de la troballa de cinc cadàvers, mentre que les autoritats i experts d'aviació creuen que els pilots podrien haver apagat per error l'únic motor que funcionava.

Els equips de rescat van trobar quatre cossos durant el dia i un més durant la nit a les aigües del riu Jilong, on va caure l'aparell, de manera que a hores d'ara només queden tres desapareguts, segons les autoritats.

Els treballs que estan portant a terme els bussejadors i bombers són molt complicats pel fet que les aigües baixen molt tèrboles i no hi ha visibilitat, fet pel qual es veuen obligats a buscar cadàvers mitjançant el tacte, encara que la pujada de les temperatures faciliti les tasques.