Diversos mitjans de comunicació de tot el món, entre els quals hi ha el diari digital 'El Confidencial', publiquen aquest dilluns la famosa 'llista Falciani', en què figuren "milers de clients de l'HSBC de Ginebra' que haurien evadit impostos. Entre aquests presumptes evasors fiscals destaquen el desaparegut president del Santander Emilio Botín, els pilots Fernando Alonso i Michael Schumacher, el futbolista Diego Forlán i els reis del Marroc i Jordània, entre altres. Els ciutadans espanyols que surten a la llista Falciani amb dipòsits opacs al HSBC de Ginebra (Suïssa) tenien uns 1.800 milions d'euros, segons revelen els mitjans.

La llista, elaborada amb la informació del HSBC de Ginebra que l'informàtic Hervé Falciani va gravar en un CD i va lliurar a la Hisenda francesa el 2009, "veu per fi la llum com a fruit d'una investigació internacional coordinada per 'Le Monde' i el ICIJ (Consorci Internacional de Periodistes d'Investigació) ", afirma El Confidencial.

Aquest diari digital recorda que "les autoritats gales van reenviar a les espanyoles la informació sobre els ciutadans del nostre país que apareixien en la llista. Es tracta d'uns 2.700 clients reals".

Segons El Confidencial, la família Botín tenia una fortuna oculta a l'HSBC de Suïssa de més de 2.000 milions d'euros i afegeix que també va utilitzar un entramat societari a Panamà i les Illes Verges amb testaferros "per amagar qui estava darrere dels seus comptes".

El pilot de Fórmula 1 Fernando Alonso, els assessors del qual han explicat al diari digital que "la seva situació ha estat i està en regla i que mai ha tingut problemes amb la Hisenda espanyola ni amb les d'altres països" també apareix entre els noms que publica avui el Confidencial.

Michael Schumacher, Valentino Rossi, el rei Abdul·là II, la model Elle MacPherson o el tennista Marat Safin són altres dels noms publicats a El Confidencial, entre els quals també destaquen els del pilot de Fórmula 1 Heikki Kovalainen, els cantants David Bowie i Tina Turner, l'empresari Flavio Briatore o l'actor Christian Slater.

Hervé Falciani col·labora des de 2009 amb la justícia de diversos països a les que aporta informació -de la qual es va apoderar quan treballava a la filial suïssa del banc HSBC- de més de 130.000 supòsits evasors fiscals que podrien tenir diners en bancs suïssos.