El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, va emplaçar ahir el president del Govern, Mariano Rajoy, a convocar "ja" unes eleccions generals, després que, segons va dir, les últimes enquestes demostrin que "David pot guanyar Goliat". Iglesias va llançar aquest repte després que una nova enquesta de Metroscopia mantingui aquest partit com a primera força política d'Espanya amb un 27,7% de vot estimat, seguit del Partit Popular, amb un 20,9%, mentre que el PSOE baixaria a la tercera posició amb un 18,3%. Les enquestes, segons Iglesias, demostren una cosa important, que és que "David pot guanyar Goliat", i que ara "Goliat", en referència al PP, "està per primera vegada nerviós".

El secretari general de Podem, que va mostrar el seu desig de guanyar les eleccions generals per majoria absoluta, va afirmar que a la seva formació li ho posaran difícil ja que, segons va criticar, el Govern fins i tot "és capaç d'utilitzar les administracions públiques per atacar". "Tant de bo Rajoy convoqués eleccions anticipades ja. No sé per què té tanta por que ens enfrontem", va dir Iglesias, que tot i això va reconèixer que la victòria en els comicis de novembre "no serà fàcil".

Durant la seva intervenció, el líder de Podem va admetre la importància que tindria guanyar les eleccions a la Comunitat de Madrid, on, segons va apuntar, "el més gran despotisme es diu Esperanza Aguirre". "És una funcionària de les que ens roba, és Goliat", va criticar Iglesias durant l'acte de cloenda de la campanya de promoció de candidatures per dirigir la formació a la Comunitat de Madrid. Una llista que encapçala Luis Alegre, per a qui és "crucial" desallotjar el PP d'aquesta regió i ?obtenir una majoria absoluta davant "l'avanç d'una gran coalició -PP i PSOE- "unida per interessos potents"- com són la por de perdre els seus privilegis.

Mà estesa als "avergonyits"

Per la seva banda, el secretari de Comunicació i Estratègia Política de Podem, Íñigo Errejón, va estendre ahir la mà a aquelles persones que han votat el PP o el PSOE i que ara senten "vergonya" de les seves polítiques o que encara "dubten". "Són imprescindibles per al canvi", va subratllar.

Errejón va participar en el tancament de campanya d'una de les sis candidatures per dirigir la formació a la Comunitat Valenciana, que lidera l'advocat i professor Antonio Montiel. Des d'allà, el número dos de Podem va reptar els "partits privilegiats" a "obrir les urnes" per comprovar si aquesta formació ha tocat sostre, i va assegurar que Podem està "en disposició de reptar" aquestes formacions, ja que té "les enquestes de les places".

Errejón va estendre la mà a tot aquell que s'indigni perquè els diners dels rescats bancaris vagin destinats a l'especulació o que sentin vergonya perquè es facin fora famílies de casa seva, i va destacar que molta de la gent que va ser a la marxa pel canvi de Madrid havia votat anteriorment el PSOE i el PP. "Vingueu d'on vingueu, és amb vosaltres amb qui es construeix una majoria social", els va dir Errejón, qui també va donar les gràcies als que no saben què fer i als que "la campanya de la por" els fa dubtar, perquè, segons va deixar clar, "també són imprescindibles".