El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va afirmar ahir que Espanya "no suporta més divisions": ni la del PP, que "només governa" per a un 10% de la població, "ni la divisió d'aquells que intenten pescar entre les aigües esvalotades de la desesperança i la desafecció". Sánchez va fer aquestes declaracions durant la seva intervenció en la clausura a Palma de Mallorca de la Conferència Política dels socialistes de les Balears, en què també va intervenir la secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol. "Si Felipe González va ser qui va fer possible l'Espanya dels drets i Zapatero l'Espanya de les llibertats, nosaltres convoquem els espanyols a construir l'Espanya de les oportunitats, l'Espanya de la igualtat, de la diversitat, del benestar, que retorni l'esperança a moltes generacions desencantades amb la política", va subratllar el líder socialista, qui es va mostrar convençut que a qui "tem" el PP és el PSOE i als "milions" de ciutadans que sempre defensaran la igualtat, la llibertat i la justícia social a Espanya. Segons Sánchez, el govern de Mariano Rajoy ha convertit la política "en un pla comptable". "I aquest país no necessita un pla comptable, sinó un pla ètic, assentat en la decència, la dignitat i la convivència", va destacar.

Sense referir-se en cap moment a les enquestes publicades el passat cap de setmana, Sánchez va comentar que "hi ha qui diu que aquests temps no són fàcils per als socialistes", una sentència que va respondre de forma categòrica: "Però, quan ho hem tingut fàcil els socialistes?", es va preguntar. "Nosaltres hem patit dictadures, temps de presó, exili, clandestinitat, hem afrontat un terrorisme que ens volia fer desaparèixer. Sempre hem resistit i avançat, sempre hem sabut unir-nos al voltant d'uns mateixos ideals i uns mateixos principis", va indicar. En aquest sentit, Sánchez va demanar als socialistes unitat i fortalesa per "anar a totes i sortir a guanyar" a les eleccions autonòmiques i municipals. De fet, el número u dels socialistes es va mostrar convençut que la seva formació serà la primera força política a Espanya en els comicis del 24 de maig, alhora que va anunciar que les ?retallades econòmiques, socials i de llibertats del govern de Mariano ?Rajoy finalitzaran amb l'arribada de les properes eleccions generals.

Díaz: "Pactaré amb la gent"

Per la seva banda, la secretària general del PSOE d'Andalusia i presidenta de la Junta, Susana Díaz, va assegurar que amb qui pactarà és amb la gent: "Ni amb el PP ni amb Podem, sobretot amb la dreta que ha fet molt de mal a milers de famílies i ha asfixiat els treballadors". Díaz, que va participar en un acte públic a Antequera, va explicar que tampoc pactarà amb Podem perquè tenen com a referents Sánchez Gordillo i Cañamero, i això, va dir, "no és futur per a aquesta terra".

La presidenta de la Junta va explicar que no governarà amb qui es fica amb l'esforç dels treballadors, amb qui no dóna seguretat a les persones ni amb qui no diu com mantindrà els serveis públics, la sanitat, l'educació i la dependència. En aquesta línia, va insistir que amb qui governarà és amb els nou milions d'andalusos als quals els demanarà el vot per mantenir la Llei de Dependència, la gratuïtat dels llibres, el transport escolar i la sanitat pública.