La Fiscalia veneçolana ha acusat 14 persones d'estar presumptament involucrades en l'assassinat de la turista espanyola-paraguaiana Maria Cristaldo, una mort de la qual suposadament l'inductor va ser el seu marit. La Fiscalia ha sol·licitat a un tribunal de l'estat de Zulia, al nord-oest del país, "l'admissió de l'acusació i l'enjudiciament de les 14 persones, així com que es mantingui la mesura privativa de llibertat" de tots els processats que romanen reclosos.

Els acusats són el ciutadà espanyol Jesús González, marit de la víctima, i tretze veneçolans. A l'espòs de Cristaldo se l'acusa de ser el "determinador" (inductor) del delicte de "femicidi (assassinar una dona) agreujat, associació per delinquir i simulació de fet punible", assenyala la Fiscalia.

Les autoritats veneçolanes van indicar que González va planejar el crim per tal de cobrar l'assegurança de vida de Cristaldo, de 100.000 euros. El matrimoni, que havia contret núpcies el maig de l'any passat, va prendre un taxi no regularitzat i el conductor els va portar a un lloc apartat d'un popular barri de Maracaibo, on després de patir un robatori la dona va rebre diversos trets.