Diversos encaputxats van disparar a l'aire i al pas d'un cotxe de la policia per un barri de Marsella (sud de França), després del que les forces de seguretat van acordonar la zona i van demanar als 7.000 residents de la zona que no sortissin de les seves cases. Poc després de les onze del matí, diversos veïns van alertar les forces de l'ordre que havien escoltat ràfegues de kalàixnikov i, quan els agents van arribar al lloc dels fets es van produir trets en la seva direcció, sense que es registressin víctimes, va explicar el director departamental de Seguretat Pública, Pierre-Marie Borniquèl.

Tot apunta que es tracta d'un ajust de comptes vinculat amb la delinqüència comuna, sense que a l'hora de tancar l'edició s'haguessin practicat detencions, va informar el diari regional La Provence.

Uns 40 agents van ser desplegats al popular barri de la Castellane, al nord de la ciutat, on les forces de seguretat van evacuar una guarderia i van demanar als alumnes d'una escola que no abandonessin el centre, entre d'altres mesures preventives.

Els tirotejos van tenir lloc el mateix dia en què el primer ministre francès, Manuel Valls, i els titulars d'Interior, Bernard Cazeneuve, i Educació, Najat Vallaud-Belkacem, tenien prevista una visita a la ciutat per parlar de la lluita contra la delinqüència.

A la seva arribada a Marsella i en un discurs davant les forces de l'ordre, Valls va destacar els progressos aconseguits en els dos últims anys, tot i el tiroteig del matí. "La seguretat és la primera de les llibertats", va destacar el cap del Govern francès, que va agrair als agents que estiguin "en primera línia contra el més dur, el més violent que hi ha a la nostra societat".

Valls va completar el seu discurs amb xifres sobre l'evolució a la baixa de la delinqüència a Marsella, una ciutat on en els dos últims anys els atacs contra persones han caigut un 29 per cent i els robatoris a mà armada han baixat un 32%. Les venjances han disminuït "de manera significativa", amb deu homicidis d'aquest tipus el 2014 davant dels divuit de 2012, va assenyalar.