PP i PSOE van demanar a Podem que expliqui l'origen dels seus fons després que el diari El Mundo publiqués que el secretari del Procés Constituent del partit, Juan Carlos Monedero, té 300.000 euros en un compte personal i 425.000 en el de la seva empresa, i després que la setmana passada pagués 200.000 euros a Hisenda corresponents a l'IRPF de 2013.

El portaveu del comitè de campanya del PP, Pablo Casado, va instar els dirigents de Podem a explicar l'origen dels seus fons i si totes les informacions que han sorgit al voltant d'ells "no condueixen a un finançament il·legal" del nou partit. El dirigent del PP va acusar la cúpula de Podem de "cinisme i hipocresia" per erigir-se en "inquisidors" dels altres partits, als quals exigeixen "castedat" quan ells tenen "quatre casos de corrupció sense haver gestionat un sol euro públic".

Casado va instar el número tres del partit, Juan Carlos Monedero, a aclarir els pagaments que va rebre del Govern veneçolà d'Hugo Chávez i el secretari general, Pablo Iglesias, a explicar si la productora del seu programa, La Tuerka, va pagar sous en B.

La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, va afirmar en referència a Podem que hi ha partits que "demanen que s'avancin les eleccions per veure si no dóna temps que se'ls conegui, perquè ja se'ls comença a conèixer".

Per part seva, el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va exigir al líder de Podem que expulsi Monedero si realment està compromès a eradicar aquelles persones que creen empreses interposades per tributar menys impostos. Sánchez, en una entrevista Telecinco, va titllar d'"immoral" la conducta del dirigent de Podem i va afegir que ell expulsaria del PSOE qualsevol dirgent del partit que fes el mateix.

El coordinador federal d'IU, Cayo Lara, va acusar per primera vegada públicament Podem de llançar una "opa hostil" contra IU i va carregat particularmenr contra el seu líder, de qui va dir que no té principis perquè només "té els principis de Groucho Marx".

"Un plus més"

També va aprofitar per exigir a Monedero que aclareixi la seva situació amb Hisenda, perquè a qui no fa altra cosa que "donar lliçons als altres" se li ha d'exigir "un plus més". Lara es va mostrar visiblement irat amb les últimes afirmacions que va fer Pablo Iglesias sobre Izquierda Unida, a la qual va recriminar tenir uns principis "inamovibles" amb els quals no guanya i de viure molt còmode "sent frontissa del PSOE".

Monedero va negar les informacions que afirmen que acumula 700.000 euros en tres comptes bancaris i, després de demanar una rectificació, va advertir que adoptarà "mesures judicials" si ho veu necessari. Monedero va remetre un comunicat als mitjans de comunicació en el qual s'adjuntava un extracte dels seus comptes, en què disposa d'un total de 205.769,3 euros.

Segons la documentació facilitada pel número 3 de Podem, en aquest moment té tres comptes al seu nom a Espanya, i un quart a nom de Caja de Resistencia Motiva2, l'empresa a través de la qual va cobrar treballs de consultoria per a països llatinoamericans.