L'exdirector del Fons Monetari Internacional (FMI) Dominique Strauss-Kahn va mantenir la seva línia de defensa en el judici en contra seu per proxenetisme que es desenvolupa a Lille, en afirmar que ignorava la condició de prostitutes de les dones que participaven en les seves orgies.

Strauss-Kahn va declarar en el judici obert el dia 2, en què ell i altres 13 persones s'asseuen al banc dels acusats per haver organitzat orgies amb prostitutes destinades a satisfer l'home que dirigia l'FMI i que les enquestes situaven fins el maig de 2011 com a favorit per aconseguir la presidència francesa a les eleccions de 2012.

Mentre Strauss-Kahn, en un to calmat i relaxat, rebutjava les acusacions, es van succeir els testimonis d'algunes de les prostitutes que van participar en les orgies, constituïdes en acusació particular i que afirmen que el polític no podia ignorar la seva condició de professionals del sexe.

Els jutges instructors van decidir seure Strauss-Kahn a la banqueta en contra del criteri de la Fiscalia i acusar-lo d'un delicte pel qual pot ser condemnat a fins a deu anys de presó i 1,5 milions d'euros de multa.

La sessió del judici va començar de forma accidentada quan tres activistes del col·lectiu Femen van rebre el cotxe de Strauss-Kahn amb els pits a l'aire i crits de condemna contra l'exmandatari de l'FMI.

Davant les preguntes del jutge, Strauss-Kahn va admetre haver participat en orgies i va afirmar que són menys de les que diuen els instructors -"unes quatre a l'any durant tres anys, no l'activitat frenètica que es desprèn de l'acusació"- però va negar saber que les dones estiguessin pagades.