El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va destituir el secretari general del Partit Socialista de Madrid (PSM), Tomás Gómez, que no va acatar la decisió i va anunciar que es "defensarà" tant als òrgans interns del partit com als tribunals. El secretari d'Organització del PSOE, César Luena, va acusar Gómez d'haver provocat un "deteriorament greu" de la imatge pública del partit, per assumptes com el sobrecost del tramvia de Parla (Madrid), l'operació Púnica o els problemes interns del PSOE a localitats com Leganés, Parla o Aranjuez, i de generar "inestabilitat orgànica".

Després del cessament de Gómez, provisionalment una comissió gestora encapçalada pel diputat per Madrid Rafael Simancas, que ja va estar al capdavant del PSM, dirigirà el partit a l'autonomia. Aquesta gestora s'encarregarà de fer la proposta de candidatures davant la Comissió Federal de Llistes, que es convocarà en els pròxims dies per avaluar la idoneïtat de Gómez com a candidat.

No obstant això, Luena va avançar que és "obvi" que Gómez no és l'aspirant apropiat, si bé va expressar el seu "respecte absolu" als drets dels militants en l'elaboració de candidatures. "Les resolucions de l'Executiva es compleixen i es fan complir", va advertir el secretari d'Organització del PSOE abans de conèixer la reacció del ja exsecretari general del PSM.

No obstant això, en una compareixença davant els mitjans, Gómez, candidat autonòmic en els comicis de maig, va anunciar que es "defensarà" dels atacs "injustos" a la seva honorabilitat als òrgans interns del partit i als tribunals.

Gómez va titllar d'"immens error" la decisió de la direcció federal, que, segons ell, tindrà "conseqüències desastroses". "Això està molt lluny d'haver-se acabat, probablement no ha fet res més que començar", va asseverar el ja exsecretari general del PSM, que va culpar Pedro Sánchez de prendre aquesta decisió per intentar enfortir el seu feble lideratge intern.

Després d'aquestes declaracions, fonts socialistes van assenyalar que l'Executiva federal té la certesa que Gómez no tindrà una altra opció que acceptar la mesura i permetre que sigui la comissió gestora presidida per Simancas la que gestioni la federació i estudiï qui serà el candidat als comicis de maig.

Gómez va rebre el suport dels integrants de la direcció del PSM i diversos militants, que el van acompanyar en la seva compareixença davant els mitjans de comunicació, inclòs el candidat socialista a l'Ajuntament de Madrid, Antonio Miguel Carmona, que va assegurar que segueix posant "les dues mans al foc" pel fins a ahir secretari general del PSM, al qual va definir com una de les persones "més honrades" que coneix.

Silenci dels barons

Els barons del PSOE van rebre la notícia de la destitució de Gómez com a secretari general del PSM amb el silenci com a nota dominant, si bé alguns d'ells es van pronunciar per mostrar el seu suport a Pedro Sánchez.

La secretària de Relacions Internacionals del PSOE, Carme Chacón, va mostrar la seva disconformitat amb la decisió en una reunió de la directiva federal.