La Fiscalia Anticorrupció sol·licita una pena de presó de 7 anys i 9 mesos per a l'exsecretari general del PP valencià, Ricardo Costa (actual diputat) i contra l'exvicepresident de la Generalitat Valenciana, Vicente Rambla, per tres delictes electorals relacionats amb el finançament il·legal de les campanyes dels anys 2007 i 2008, i falsedat documental. Així consta en l'escrit de qualificació presentat per la Fiscalia Anticorrupció al Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià en el marc del cas Gürtel'. La fiscalia també demana 7 anys i 9 mesos a l'exvicesecretari d'organització, David Serra, i l'exgerent Cristina Ibañez.

Les acusacions corresponen a les peces separades 1 i 2 del cas Gürtel, que investiguen presumptes delictes electorals en les eleccions autonòmiques i municipals de 2007 així com les eleccions de 2008, i a la peça separada 6, que investiga presumpte delicte fiscal de l'empresa Orange Market i altres societats del grup Correa.

Anticorrupció processa 20 persones, entre les quals també es troba l'actual diputada del PP, Yolanda García (extresorera del PP), a qui la Fiscalia considera còmplice d'un delicte electoral a les eleccions generals de 2008 i demana 6 mesos de presó.

Anticorrupció considera que "amb el propòsit d'obtenir un més gran desplegament en el procés electoral de 2007, com al 2008, els acusats integrats al PP, cadascún amb diferents funcions, varen contractar amb l'empresa Orange Market serveis que varen abonar de manera irregular, part en efectiu i part a través de tercers". Els pagaments ascendeixen a 1'1 MEUR en 2007 i 78.000 euros en 2008.

Entre els processats per delictes electorals hi ha 14 empresaris. Per aquests empresaris, Anticorrupció demana entre tres i sis anys de presó per serveis abonats de manera irregular.Es tracta dels responsables d'Orange Market, Francisco Correa, Pablo Crespo, Álvaro Pérez, 'el Bigotis', i Cándido Herrero.

Així mateix, hi ha constructors com Enrique Ortíz (imputat en altres casos de corrupció com Brugal i plans urbanístics a Alacant), l'expresident dels empresaris alacantins Rafael Martínez o el nebot de l'expresident de les Corts Valencianes, Vicente Cotino.

Les empreses implicades són Piaf SL, Facsa, Lubasa, Vallalba, Pavimentos Suroeste, CHN Obras i Sedesa.

En el mateix escrit, la Fiscalia fa referència a la investigació sobre presumptes delictes fiscals de l'empresa Orange Market entre 2005 i 2008. Els responsables s'enfronten a penes de presó d'entre 7 i 2 anys per aquest concepte.