L'instructor de la causa oberta al Tribunal Suprem en relació amb el cas dels ERO a Andalusia ha ordenat al Grup de Delinqüència Econòmica de la Guàrdia Civil una investigació sobre dos dels aforats implicats, el diputat Gaspar Zarrías i la senadora Mar Moreno, tots dos del PSOE. El jutge pretén indagar així sobre els actes que van adoptar com a consellers de Presidència de la Junta que puguin estar relacionats amb la causa.

L'instructor ha dictat una providència en la qual demana a la Guàrdia Civil que indagui, a partir de les dades que la jutge del cas a Sevilla, Mercedes Alaya, ha enviat a l'alt tribunal, sobre "les activitats realitzades per Mar Moreno en l'àmbit de la Junta d'Andalusia".

L'instructor obre més el ventall a investigar per la Guàrdia Civil i l'estén a qualsevol altra responsabilitat o càrrec públic de Moreno "que estigués relacionat amb els fets presumptament delictius que aquí s'investiguen".

Pel que fa a Zarrías, el jutge al·ludeix a ell en els mateixos termes i ordena als agents que indaguin els actes "que hagi executat com a conseller de Presidència de la Junta d'Andalusia".