El tiroteig contra un cafè de Copenhaguen on s'estava realitzant una conferència sobre la llibertat d'expressió i l'Islam s'ha saldat, almenys, amb una persona morta i tres policies ferits. A l'acte hi assistien l'il·lustrador Lars Vilks -conegut per les seves polèmiques vinyetes sobre Mahoma- i l'ambaixador francès a Dinamarca, François Zimeray, que han escapat il·lesos , segons han confirmat fonts policials al diari 'Berlingske'.

La persona que ha perdut la vida és un home de 40 anys que acudia com a públic a "Art, blasfèmia i llibertat d'expressió", una conferència programada amb motiu dels atemptats jihadistes del mes passat a París que van costar la vida a, entre altres, 12 empleats de la revista satírica 'Charlie Hebdo', coneguda per les seves il·lustracions del profeta de l'Islam.

Quan als agents, segons el comunicat de la Policia Nacional danesa, es troben fora de perill i les seves famílies ja han estat informades del seu estat.

L'ambaixador francès ha confirmat en el seu compte oficial de Twitter que es troba il·lès i que igualment ha sobreviscut l'il·lustrador Lars Vilks. Els dos atacants han efectuat entre 20 i 40 trets abans de fugir. Fins a cinc ambulàncies han acudit al lloc del succés i de moment es desconeix la gravetat de les ferides dels tres agents.

La Policia danesa ha emès una ordre de recerca i captura contra els dos assaltants. S'han escapat en un Volskwagen Polo.