La Fiscalia Anticorrupció acusa la cúpula del PP de la Comunitat Valenciana entre 2007 i 2008 de diversos delictes electorals i de falsedat documental durant els comicis autonòmics, locals i generals d'aquells anys, i demana per a quatre dels seus responsables penes que sumen set anys i nou mesos de presó. L'escrit d'acusació de la Fiscalia es presenta davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana en relació a les peces 1, 2 i 6 del cas Gürtel, relacionades amb el suposat finançament irregular del Partit Popular valencià.

La Fiscalia considera Ricardo Costa (llavors secretari general del PPCV), Vicente Rambla (exvicepresident del Govern valencià), David Serra (exvicesecretari del PPCV) i Cristina Ibáñez (exgerent del PPCV) autors de tres delictes electorals (a les autonòmiques i les municipals de 2007 i les generals de 2008) i d'un de falsedat documental.

El fiscal demana l'obertura de judici oral, a més, contra els caps o treballadors de la trama Gürtel Francisco Correa, Pablo Crespo, Álvaro Pérez, Cándido Herrero i José Ramón Blanco Balín. També contra els empresaris Enrique Gimeno Escrig, Tomás Martínez Berna, Rafael Martínez Berna (expresident de la patronal alacantina), Antonio Pons Dols, Alejandro Pons Dols, Gabriel Alberto Batalla Reigada, Enrique Francisco Ortiz Selfa (imputat juntament amb l'exalcaldessa d'Alacant en el cas Brugal), José Francisco Bevià García i Vicente Cotino Escribá (nebot de l'expresident de les Corts Valencianes Juan Cotino).

Es reclama així mateix l'enjudiciament de les mercantils Orange Market, Diseño Asimérico, Piaf, Facsa, Grupo Vallalba, Hormigones Martínez, Padelsa, Lubasa, Enrique Ortiz i Hijos, i Ezentis (abans Sedesa).

En un altre ordre de coses, el titular del Jutjat d'Instrucció número 3 de Palma, José Castro, ha citat a declarar com a testimoni l'exregidor d'Urbanisme de Palma Javier Rodrigo de Santos en el marc d'una investigació sobre el presumpte finançament il·legal del PP balear, dins del cas Palma Arena.

El cas Palma Arena, ampliat

En una interlocutòria dictada ahir, el magistrat obre una nova peça del cas Palma Arena, la número 28, arran d'un escrit registrat dimecres a la Fiscalia Anticorrupció, per investigar un presumpte finançament il·legal de la compra i la reforma de la seu del Partit Popular a Palma.