Després de lliurar l'acta de diputat a l'Assemblea de Madrid, l'exsecretari general del PSM Tomás Gómez va assegurar que abandona qualsevol aspiració política a Madrid, però va advertir que continuarà al capdavant de la Comissió de Garanties Electorals del PSOE per "vetllar" per les primàries. Dos dies després de la seva destitució com a líder dels socialistes madrilenys per part de l'Executiva Federal del PSOE, Gómez va comparèixer en una roda de premsa en què va reclamar al secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, que convoqui primàries per restablir la "democràcia" al PSM.

"Pot estar tranquil Pedro ?Sánchez, a qui tinc i dec el màxim respecte", va dir Gómez, abans d'assenyalar que renuncia a qualsevol "aspiració política" a Madrid i que no tornarà a competir per cap lloc al PSM. No obstant, va confirmar que pensa seguir ostentant la presidència de la Comissió de Garanties Electorals del PSOE, amb l'objectiu de "vetllar per la netedat" en les eleccions primàries que elegiran al juliol el candidat socialista a la presidència del Govern.

Aquesta afirmació no va agradar a la direcció federal del PSOE, que va assegurar que forçarà la sortida de Gómez de la Comissió Executiva Federal si no presenta la seva dimissió després de ser suspès com a secretari general del PSM. Ferraz també vol que abandoni el càrrec que té a la Comissió de Garanties Electorals.

Al costat dels diputats Eusebio González Jabonero i Rosa Alcalá, que va entregar ahir la seva acta de representant autonòmica com va fer dijous l'exsecretària d'Organització del PSM Maru Menéndez, Gómez va defensar a més que la "immensa majoria" de la militància dóna suport al candidat del PSM a l'alcaldia de Madrid, Antonio Miguel Carmona, per rellevar-lo en el seu càrrec al capdavant de la secretaria general.

Hores abans, el propi Carmona havia manifestat que aquest càrrec és "un dels somnis" de la seva vida, encara que posteriorment va puntualitzar que només estaria disposat a assumir-lo si li ho demana la militància, un cop finalitzades les eleccions municipals del proper mes de maig i després consultar-ho amb Pedro Sánchez i Tomás Gómez.

L'exsecretari general del PSM va apostar més pel secretari de Moviments Socials del PSOE, Pedro Zerolo, com el seu substitut en el cartell electoral per a Madrid, encara que aquest va comentar posteriorment que no s'ha plantejat ser candidat.

Enmig d'una crisi interna que sembla anar reconduint-se, la Comissió Gestora del PSM presidida per Rafael Simancas va celebrar la seva primera reunió a la seu del PSM de Callao, un dia després que uns operaris canviessin els panys del despatx de Tomás Gómez.

Entre d'altres assumptes, la gestora va acordar que contemplarà la possibilitat de "tornar a comptar" amb alguns dels onze treballadors eventuals vinculats a l'anterior Comissió Executiva Regional dels socialistes madrilenys que han estat acomiadats.

Un grup de militants del PSM integrats als corrents d'Izquierda Socialista i Gana Madrid ha iniciat un procés de recollida de signatures per sol·licitar la celebració de primàries obertes.