Tot i que la identitat de l'home de 55 anys que va morir ahir en el tiroteig del centre cultural encara no està confirmada, alguns mitjans digitals de Dinamarca van assegurar que era el cineasta danés Finn Nørgaard.

Nørgaard, que també era productor i fotògraf, havia realitzat diferents documentals sobre temes diversos com música, la vida dels presos en un penal i un grup de joves immigrants de Dinamarca.

Per altra banda, la Societat Jueva de Dinamarca va confirmar la identitat de la persona morta en el segon atemptat era Dan Uzan, membre destacat de la comunitat jueva de 37 anys i que feia guàrdia a l'exterior de la sinagoga.

L'assassí no va arribar a entrar a l'interior de l'edifici, situat en el centre de Copenahguen, tot i que va ferir de bala dos policies que es troben fora de perill

La por del possible objectiu

L'artista suec Lars Vilks, possible objectiu del primer atemptat, va relatar la "por" que va viure durant el tiroteig.

El dibuixant va detallar que en aquell moment "estàvem escoltant la conferència i de cop van arribar aquells sons de bang, bang. Al principi semblava fals, fins que els guardaespatlles van reaccionar i vaig entendre que s'estava produint un atac".

El dibuixant va afegir que "hi havia por perquè no sabies què passaria si l'atacant entrava per la porta".

Lars Vilks, de 68 anys, és un reconegut dibuixant que des de l'any 2007 viu amb protecció policial, quan va publicar en un diari suec una vinyeta on caricaturitzava Mahoma, profeta dels musulmans, com un gos.

La Policia danesa no va confirmar que l'objectiu del primer atac fos Vilks, qui va alertar el canal de televisió del Regne Unit ITV, que els pistolers "amateurs" són "millors que abans" i "més perillosos".

L'artista suec va afirmar que "actualment tenen millors pistoles que la policia i saben com fer-les servir. Sembla que ara tenim millor amateurs. No són professionals, però són molt millor que abans i són més perillosos".

Tot i la mort del presumpte autor i les diferents batudes que la Policia va dur a terme al llarg de la jornada d'ahir, Dinamarca segueix en estat d'alarma.