La Policia Nacional ha detingut en un locutori de Màlaga el presumpte líder d'una xarxa internacional que enganyava menors perquè enviessin per internet fotos i vídeos de contingut sexual, en una operació que s'ha saldat amb cinc arrestats en diverses localitats espanyoles. L'home, de 38 anys, acumula cinc detencions anteriors entre els anys 2009 i 2012 per distribució de pornografia infantil, i la seva pròpia família li havia retirat dispositius electrònics com ordinadors o telèfons mòbils perquè no pogués entrar a internet, segons va detallar ahir la Policia Nacional. La xarxa, els membres de la qual han estat detinguts també a Oviedo, Toledo, Barcelona i Tarragona, creava perfils en xarxes socials per atraure els menors, estudiava la seva personalitat i interessos i els manipulava per obtenir imatges d'índole sexual.

La trama era, a més, de caràcter internacional, ja que s'han localitzat quatre dels seus membres a Perú, Brasil, Colòmbia i Austràlia, sobre els quals s'han tramitat a la Interpol diverses ordres d'identificació i posterior detenció.

L'inspector de la Brigada d'Investigació Tecnològica Jorge Vaquero va explicar que els detinguts van aconseguir imatges d'almenys cinc menors que han confirmat els delictes, tot i que hi podria haver més nens afectats.