L'aviació egípcia va bombardejar diverses posicions a Líbia de les milícies extremistes vinculades al grup Estat Islàmic (EI), en resposta al vídeo de l'assassinat de 21 coptes egipcis i a l'espera d'una resposta internacional que doni suport al Caire contra els gihadistes. Només unes hores després de fer-se pública diumenge una gravació en què els ciutadans egipcis són decapitats, el Govern del Caire va exercir el que va considerar com el seu "dret a respondre" a aquest "aberrant acte terrorista", en paraules del president Abdelfatah al Sisi.

Aquests atacs es van produir en compliment d'una resolució del Consell de la Defensa Nacional, màxim òrgan de decisió en assumptes de seguretat a Egipte, i davant el dret de "defensa de la seguretat i l'estabilitat del seu poble", va assenyalar l'Exèrcit en un comunicat.

La direcció de les Forces Armades va detallar que els bombardejos es van concentrar en "casernes, posicions i llocs de concentració i entrenament, i magatzems d'armes" dels extremistes de l'EI a Líbia.

Per part seva, el Consell Suprem per a la Defensa, que exerceix de Ministeri de Defensa al Govern rebel libi instal·lat a Trípoli, va anunciar que protestarà formalment davant l'ONU pel bombardeig egipci. "No permetrem que ningú entri a Líbia i desestabilitzi la seva seguretat. Elevarem queixes urgents a l'ONU i a les organitzacions internacionals de drets humans en contra d'Al Sisi i de les seves tropes brutals", va advertir el portaveu d'aquest consell, Mohammad Abdul Kafi .

Per a l'èxit de la seva operació de resposta, l'executiu egipci està buscant un aval internacional que li doni suport en la seva lluita contra els gihadistes a Líbia.