El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, va instar els jueus europeus a fer l'alià (emigració jueva a Israel) després del nou atemptat terrorista a Dinamarca que va provocar la mort d'un jueu que vigilava la sinagoga de Copenhaguen. "Jueus han tornat a ser assassinats a territori europeu només pel fet de ser jueus i aquesta onada d'atacs terroristes que inclou atacs assassins antisemites s'espera que continuï", va assenyalar Netanyahu abans de dirigir-se als jueus danesos, francesos i de la resta de Europa: "Israel us espera amb els braços oberts, els jueus mereixen protecció a cada país en què viuen, però diem als nostres germans i germanes que Israel és la vostra llar. Estem preparats per donar cabuda a una immigració massiva des Europa".

Les paraules de Netanyahu van generar una gran polèmica, i el primer a criticar-lo va ser el rabí en cap de Dinamarca, Yair Malchior, que es va mostrar decebut pel moment escollit per a la crida des de Jerusalem: "El terrorisme no és raó per emigrar a Israel. Els jueus de Dinamarca van a Israel perquè estimen aquest país i no perquè hi hagi atemptats terroristes. Fugir seria una victòria del terror".

Malestar de Valls

El primer ministre francès, Manuel Valls, no va ocultar el seu malestar per les paraules de Netanyahu al·ludint dels comicis del 17 de març a Israel. "Estar en campanya electoral no justifica qualsevol declaració. El lloc dels francesos jueus és França. El meu missatge és el següent: França està ferida, com vosaltres i no vol la vostra sortida del país".

Casat amb una dona jueva, Valls no oblida que després de l'atemptat terrorista gihadista que fa cinc setmanes va causar la mort de quatre jueus en un local kosher a París, Netanyahu ja va demanar als jueus francesos fer l'alià.

Netanyahu va anunciar una partida d'uns 40 milions d'euros per rebre els jueus que vulguin instal·lar-se a Israel des de França, Ucraïna (a causa del conflicte bèl·lic que hi ha a la regió est) i Bèlgica (després de l'atemptat contra el Museu Jueu de Brussel·les, entre d'altres motius).