La Fiscalia francesa va demanar l'absolució "pura i simple" de l'exdirector gerent del Fons Monetari Internacional (FMI) Dominique Strauss-Kahn en el procés que se segueix contra ell i altres 13 persones per proxenetisme agreujat al Tribunal Correccional de Lille (nord de França). Per al fiscal de Lille, Frédéric Fèvre, ni la informació judicial ni les audiències dutes a terme han permès establir que l'antic responsable de l'FMI incorregués en el delicte que se li imputa.

"Treballem amb el codi penal, no amb el codi moral", va afirmar Fèvre al tribunal, on va admetre que, tot i que li ha sorprès "l'absència total de consideració cap a les dones" que tenien els encausats, el que el procés ha permès desvetllar són les pràctiques d'un grup d'amics, no una "xarxa mafiosa".

El grup està acusat d'organitzar una quinzena d'orgies amb prostitutes a Bèlgica, París, Washington o Nova York prenent com a base d'operacions l'Hotel Carlton de Lille entre 2007 i 2011, quan l'exministre socialista, conegut com a DSK, encara estava al capdavant de l'FMI.

El judici oral va començar el 2 de febrer, però el procés es va iniciar el 2011, quan denúncies anònimes van portar la policia judicial de Lille a investigar suposades activitats de prostitució en aquest hotel i en el Des Tours, a la mateixa ciutat.

Altres peticions

Per a un altre dels imputats, Dodo la Saumure, àlies de Dominique Alderweireld, propietari de diversos prostíbuls a Bèlgica, el fiscal va reclamar en canvi dos anys de presó, un d'ells exempt de compliment, i una multa de 10.000 euros. "El quadre que ens pinta dels seus establiments és idíl·lic, però de l'Esmorzar sobre l'herba de Manet es passa ràpidament al Guernica de Picasso", va afirmar el fiscal sobre el considerat cap d'aquest grup.

Aquesta és la major pena requerida contra un dels imputats fins ara. Per a l'antic relacions públiques del Carlton, René Kojfer, no hi va haver petició de presó ferma, sinó 15 mesos de presó exempts de compliment. Per a altres com l'antic propietari de l'hotel, Hervé Franchois, es van sol·licitar vuit mesos exempts de compliment i 10.000 euros de multa, mentre que per a l'advocat Emmanuel Riglaire es van demanar tres mesos i 5.000 euros.