Els serveis d'intel·ligència danesos (PET) van admetre que havien estat advertits per les autoritats penitenciàries del perill per radicalització de l'autor dels atemptats del cap de setmana a Copenhaguen, tot i que consideren que no existia motiu per pensar que planegés un atac.

Un alt funcionari de la Direcció General de Presons va informar que va enviar un informe al PET sobre el jove quan estava a la presó advertint del seu potencial perill, encara que no havia estat confirmat fins ara pels serveis d'intel·ligència.

Les autoritats penitències han alertat en els últims dos anys d'uns 40 noms de presos amb risc per radicalització, entre ells el de l'assaltant del passat cap de setmana, del qual va ser rebut un informe al setembre de 2014 mentre estava a la presó preventiva després de clavar dues ganivetades a un jove en un tren l'any anterior.

"Quan el PET rep informes d'aquest tipus, es fa una anàlisi concreta del caràcter de les informacions i del seu contingut per valorar com tractar aquestes dades i un eventual seguiment", van assenyalar els serveis d'intel·ligència danesos.

La Policia va establir durant unes hores un cordó de seguretat al voltant del centre cultural de Copenhaguen que va ser objecte d'un atemptat el passat dissabte, per una carta sospitosa, però el va aixecar després de comprovar que era una falsa alarma. "La investigació ha acabat, no hi havia cap explosiu, s'ha aixecat el cordó", va explicar la policia en un comunicat.

Personal del grup d'artificiers va ser enviat a la zona, però en comprovar que no hi havia perill, un agent va recollir la carta que era a terra davant del centre cultural Krudttønden.

Va ser el personal del centre el que va donar l'alarma als agents que custodien la zona des de l'atemptat perquè la missiva contenia suposadament missatges vinculats amb els atemptats del cap de setmana. Krudttønden acollia dissabte un debat sobre blasfèmia i llibertat d'expressió en el qual va irropmpre un home que va disparar desenes de trets amb una arma automàtica.