La majoria dels partits van reclamar que els expresidents de la Junta Manuel Chaves i José Antonio Griñán deixin els seus escons després d'haver estat citats a declarar com a imputats al Suprem, mentre que el PSOE va insistir que ho faran si finalment se'ls atribueix un delicte en el cas dels ERO. La secretària general del PSOE andalús i presidenta de la Junta, Susana Díaz, va reiterar a Almeria que "quan el jutge imputi delicte a alguna persona, aquesta persona deixarà l'escó". "He dit el que crec i el que penso, no em mouré ni un mil·límetre", es va reafirmar la presidenta de la Junta.

També el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va prometre als passadissos del Congrés que complirà "la seva paraula" si els expresidents de la Junta són imputats per algun delicte en la causa dels ERO, moment en què se'ls demanarà que abandonin els seus escons.

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, va insistir que els expresidents andalusos han estat cridats a declarar com a imputats "per la suposada comissió d'uns delictes", tot afegint que "a ningú se'l crida a declarar com a imputat sense delicte concret".