El PP retirarà immediatament les dues esmenes del projecte de llei del Codi Penal que havia presentat al Senat, i que suprimien les mesures de llibertat vigilada en supòsits com els assassinats greus i la violència de gènere, en haver comès un error en tràmit d'esmenes a la Cambra Alta. Amb aquestes dues esmenes, les mesures de llibertat vigilada es mantenien només per als delinqüents sexuals, tal com estableix la legislació vigent, i es suprimien les que els populars havien proposat per a altres figures delictives.

"No està en la voluntat del Grup Parlamentari Popular prescindir de la mesura de llibertat vigilada per a aquests delictes, de manera que aquestes esmenes seran retirades immediatament", van expliar fonts del partit, que van afegir que el PSOE i l'Entesa també van presentar esmenes per suprimir la llibertat vigilada.

Sobre això, les fonts van explicar que s'ha produït un error en la tramitació de les esmenes al Senat, fet pel qual s'han retirat dues referències a la llibertat vigilada, "suprimint involuntàriament" la seva aplicació als delictes d'assassinat i violència de gènere.

D'aquesta manera, el text manté les mesures de llibertat vigilada per als casos d'assassinats castigats amb la pena de presó permanent revisable, aquells en què la víctima sigui menor de setze anys d'edat, o es tracti d'una persona especialment vulnerable per raó de la seva edat, malaltia, o discapacitat física o mental, als condemnats per matar les seves parelles i als assassins que siguin membres d'una organització criminal. Però també es pot aplicar aquesta mesura als expresos que hagin estat condemnats per exercir la violència física o psíquica contra les seves parelles, menors i discapacitats que convisquin amb ells.