Dos sobres amb una pols blanca han provocat inquietud a dos centres penitenciaris espanyols. El primer, remès a la delegació del sindicat Acaip, es va rebre a la tarda de dimecres a la presó d'Aranjuez (Madrid), provocant la intervenció de grups NRBQ de la Policia Nacional, que van analitzar sobre el terreny la substància, certificant que no es tractava d'àntrax ni de cap substància potencialment perillosa per a la salut. Tot i això, a falta d'ulteriors anàlisis que confirmin el primer, vuit funcionaris han quedat en quarantena per garantir la seva integritat física.

Hores després, al matí de dijous, un altre sobre de les mateixes característiques i amb semblant contingut va arribar a la presó d'A Lama (Pontevedra), dirigit aquesta vegada al director del penal. Equips antibacteriològics de la Guàrdia Civil van procedir a ?desallotjar les dependències afectades, i van certificar igualment que no es tractava de cap substància perillosa.

Fonts d'Institucions Penitenciàries van negar rotundament que s'hagués generat cap caos i van explicar que aquest tipus de situacions s'estan repetint a les presons espanyoles durant els últims temps: la setmana passada, sense anar més lluny, en una presó catalana.