Almenys set persones van resultar ferides per inhalació de fum i centenars més van ser evacuades de les seves llars ahir a la matinada a Dubai, després de l'incendi del gratacel conegut com "la Torxa", segons va informar el departament de Defensa Civil de la ciutat d'Emirats Àrabs Units. El foc, que es va originar a la planta 50 d'un total de 79, va començar a les dues de la matinada hora local i va obligar a evacuar el gratacel -de 336 metres d'altura i un dels més emblemàtics dels Emirats Àrabs Units- i els edificis del voltant, amenaçats per les flames a causa de la forta tempesta de sorra que pateix el país des de fa dos dies. "L'incendi va començar en un lateral de la torre i quan vam baixar a veure què passava ens vam espantar molt, sobretot per l'efecte del vent; hi havia un sofà cremant que va arribar fins a l'edifici del costat", va assegurar una resident espanyola d'un dels edificis ubicats al davant del gratacel "la Torxa", Carlota Quesada.

En el grup de la xarxa social Facebook "Espanyols a Dubai", alguns missatges van narrar els esdeveniments. "El desallotjament va ser molt efectiu, és un miracle que no hi hagi més ferits", va escriure Sonia Estel Arya. Una altra ciutadana argentina, Mercedes Nazar, va demanar ajuda a membres de la comunitat hispana, ja que després de ser evacuada romania fora de l'edifici amb un nadó. El perill més gran es va produir per la caiguda de vidre fos, runes i mobiliari des de la torre, per la qual cosa Defensa Civil va tancar tots els carrers propers a l'edifici afectat per les flames. El servei de tramvia també va ser suspès en sis estacions, segons va anunciar l'Autoritat de Transport i Vialitat (RTA).

Segons un missatge publicat a la xarxa social Twitter, la Policia de Dubai va assegurar que "no sospita que el foc hagi estat provocat". Des de la seva obertura, l'edifici s'ha vist afectat per falses alarmes d'incendi diàries que ha provocat que els residents hagin ignorat la possibilitat d'un accident real, va assenyalar un altre testimoni. A "la Torxa", amb 676 apartaments, resideixen majoritàriament expatriats. El sinistre de "la Torxa" es va produir només un dia després d'un altre greu incendi localitzat en un polígon industrial a la zona de Musafah, a Abu Dhabi, que va causar la mort a deu persones i vuit ferits.