Una marxa "motera" va fer sonar ahir motors i clàxons davant del Ministeri de Sanitat per demanar al Govern que tots els malalts d'hepatitis C puguin accedir als medicaments innovadors contra aquesta malaltia.

La caravana de diverses desenes de motos -més de 150, segons els convocants- va sortir de l'Hospital Doce de Octubre de Madrid, on duen a terme una tancada des de fa 65 dies malalts d'hepatitis C i familiars, fins a concloure al migdia davant Sanitat.

Els motoristes van ser rebuts amb aplaudiments pel mig centenar de persones que els estaven esperant al madrileny passeig del Prado, vestint samarretes vermelles reivindicatives.

"Prou morts que són assassinats" i "Medicaments per a tothom" van ser alguns dels eslògans de la protesta, que va provocar el tall de trànsit, durant mitja hora aproximadament, d'un dels carrils des de la plaça de Neptú a Atocha.

El president de la Plataforma d'Afectats per l'Hepatitis C, Mario Cortés, va assistir ahir al Ministeri a una reunió entre representants d'aquest departament de l'Estat, científics i associacions de pacients.