La presidenta argentina, Cristina Fernández, va rebutjar ahir per "opositora" la multitudinària manifestació en homenatge al fiscal Alberto Nisman realitzada dimecres passat i va assegurar que la marxa va representar l'aparició d'un "partit judicial" opositor al poder Executiu. La mandatària es va referir per primera vegada a la marxa en un missatge publicat a la seva pàgina web on va criticar els fiscals i jutges que la van organitzar en honor a Nisman després de considerar que la mobilització "no va ser en absolut un acte d'homenatge a una persona tràgicament morta".

"El 18-F (18 de febrer) no és l'homenatge a un fiscal, ni tan sols un reclam insòlit de justícia, sinó el baptisme de foc del Partit Judicial", va exposar la cap d'Estat argentina.

El passat 18 de febrer, una multitud va marxar a Buenos Aires per reclamar en silenci i sota un aiguat l'aclariment de la mort de Nisman, que investigava l'atemptat el 1994 contra la mutualista jueva AMIA, on van morir 85 persones. El fiscal va ser trobat mort el 18 de gener al seu apartament, amb un tret al cap, en circumstàncies encara sense aclarir, quatre dies després de denunciar Fernández per presumpte encobriment als iranians acusats de l'atemptat contra l'AMIA.

Basat en la denúncia de Nisman, el fiscal Gerardo Pollicita va sol·licitar la setmana passada la imputació de la presidenta argentina.