24 de febrer de 2015
24.02.2015

Investiguen pagaments a jutges per part de la Comunitat de Madrid

Van rebre diners per assessorar en un projecte per introduir millores informàtiques als jutjats

24.02.2015 | 07:22

El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) investiga pagaments de la Comunitat de Madrid a jutges i secretaris judicials a través de l'empresa Indra, pels quals l'òrgan de govern dels jutges interrogarà avui el president del Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM), Francisco Vieira, que va admetre haver rebut diners.
La polèmica ha sorgit arran d'una informació publicada pel diari El País, segons la qual el Govern autonòmic manté des de 2011 un pacte amb l'empresa Indra perquè pagui a jutges i secretaris judicials com a assessors d'un projecte tecnològic per introduir millores informàtiques als jutjats. Segons la informació del diari, en total l'entitat ha desemborsat més de 200.000 euros a 32 juristes, entre ells Vieira, que va exposar en el seu moment que els jutges no col·laborarien amb Indra si no percebien una compensació econòmica.
Arran d'aquesta notícia, el CGPJ ha decidit obrir una investigació d'aquests pagaments, i entre altres passos interrogarà avui el president del TSJM. El promotor de l'Acció disciplinària al Consell, el magistrat Antonio Jesús Fonseca, vol esbrinar si s'han produït incompatibilitats i, per això, com a primera mesura, ha citat Vieira.
El propi president del TSJM va explicar que la Comunitat de Madrid va sol·licitar la col·laboració de jutges i magistrats, a més d'altre personal de l'administració de justícia, per al desenvolupament d'una eina, l'anomenat Compositor de Documents, la funció de la qual és la d'ajudar a generar documents utilitzats en la tramitació d'expedients judicials.
Vieira va afirmar que va entendre que aquesta col·laboració no necessitava autorització ni reconeixement de compatibilitat per part del Consell, i va destacar que totes les quantitats percebudes han estat declarades a Hisenda.
Segons el president del Tribunal Superior de Justícia de Madrid, quan el 2010 la Comunitat de Madrid va demanar ajuda per desenvolupar l'eina es van constituir grups de treball, cadascun format per un magistrat i un secretari judicial designat pel TSJM, als quals es van encomanar tasques de col·laboració en la implantació d'aquest sistema.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema