El president del Govern, Mariano Rajoy, ha felicitat avui les forces i cossos de seguretat de l'Estat per la desarticulació d'una xarxa de reclutament i adoctrinament del grup terrorista gihadista Daesh des d'Espanya. Un dels detinguts és un jove de 21 anys que ha estat detingut a Sant Feliu de GuíxolsSant Feliu de Guíxols.

Rajoy ha aprofitat la seva intervenció en el debat sobre l'estat de la nació per referir-se a aquesta operació de la Guàrdia Civil.

La Guàrdia Civil ha desarticulat una xarxa de reclutament i adoctrinament del grup terrorista gihadista Daesh (acrònim àrab de l'Estat Islàmic) des d'Espanya, en una operació en la qual ha detingut dues persones a Melilla i dues més a Catalunya, una d'elles a Sant Feliu e Guíxols.

"Aprofito per felicitar les forces i cossos de seguretat de l'Estat per aquesta brillant operació duta a terme contra el terrorisme gihadista, que és continuació de moltes altres dels últims dies", ha dit el president del Govern.

Rajoy ha explicat que tal com va dir en l'últim Consell Europeu a Brussel·les l'experiència ha ensenyat a Espanya que l'estat de dret "pot derrotar el terrorisme" amb tres condicions: el compromís social i polític, l'acció judicial i la cooperació internacional.

S'ha referit al pacte signat el passat dia 2 amb el PSOE i ha considerat que és part fonamental del consens polític i social i imprescindible per afrontar aquesta amenaça.