La primera reacció dels veïns del municipi d'Albacete d'Ossa de Montiel, de 2.500 habitants, poc després de produir-se el terratrèmol va ser sortir al carrer espantats en recerca de respostes. "Ens hem espantat molt, això no s'espera", va ser la frase més repetida entre els veïns.

Matilde López estava donant el berenar a les seves dues filles, unes bessones de 4 anys, quan va començar a desbordar-se l'aigua de la peixera al costat de la qual totes les tardes mengen les nenes. "Ha començat a sortir l'aigua, hem escoltat un soroll molt gran, ens hem espantat molt i hem sortit fora, on eren tots els veïns", va assegurar la mare de les petites, que va reconèixer que al principi pensava que el soroll i el tremolor l'havia produït un camió que descarregava llenya.

També va confondre l'origen del soroll i del tremolor Victorino Charco, de 50 anys, que regenta un taller d'electrodomèstics a Ossa de Montiel i que va pensar que es tractava d'"un meteorit" conclusió a la qual va arribar després e recordar la notícia que havia escoltat al matí. El Complex Astronòmic de la Hita va revelar la captació d'una bola de foc "tan brillant com la lluna plena" que va sobrevolar la província de Toledo el passat divendres.

En produir-se el sisme van caure algunes eines del seu taller i un quadre i va decidir sortir al carrer, on va compartir la vivència amb els veïns: "Alguns han explicat com els tremolava la tassa del cafè i altres han vist com es movien els quadres i les cadires". "Ens hem espantat molt, això no s'espera", va dir el propietari d'aquest taller, que va afegir que també havia pensat que podia tractar-se d'"un avió trencant la barrera del so".